Overal worden de lockdowns nu langzamerhand (eindelijk) weer opgeheven en dat betekent dat we langzaamaan weer kunnen gaan reizen! Iets wat je echt eens gedaan moet hebben, is een citytrip maken in Europa. Europa heeft ontzettend veel mooie en interessante steden, maar het kan natuurlijk lastig zijn om een of een aantal steden hieruit te kiezen. Daarom heb ik hier een aantal tips voor citytrips in Europa.

Praag

Mensen weten dit misschien niet, maar Praag wordt als één van de mooiste steden van Europa beschouwd. Het centrum van Praag staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst en je kunt eigenlijk overal wel lekker wandelen. Ook zijn er veel bezienswaardigheden te vinden in de stad, zoals bijvoorbeeld paleizen, kerken, het Nationaal Theater of de Praagse burcht.

citytrips in Europa

Valencia

Een andere prachtige en levendige stad in Europa is Valencia in Spanje. Hier is eigenlijk voor ieder wat wils. Het is een historische stad waar je dus veel interessante bezienswaardigheden kunt vinden. Je zal in deze wijk ook ontzettend veel cultuur en kunst vinden. De heerlijke Spaanse paella bijvoorbeeld komt uit deze stad. Je kunt een leuke wandeling maken door de stad en verschillende dingen bekijken, zoals bijvoorbeeld de graffiti kunst die je kunt zien in de wijk El Carmen. Je kunt ook naar het strand gaan naar bijvoorbeeld Playa La Malvarossa of naar de Marina Beach Club Valencia. Dit is zo ongeveer de populairste plek aan het strand in Valencia!

Rome

Rome is een stad die je ook echt eens gezien moet hebben. Deze stad was ooit dé hoofdstad van het Romeinse Rijk, waardoor je het kon zien als de machtigste stad ter wereld. In deze stad kun je allerlei mooie ruïnes zien, zoals bijvoorbeeld het Forum Romanum of het Colosseum. Vanuit Rome kun je zelfs een tripje naar de stad Pompeï maken, wat ook heel indrukwekkend is. Verder kun je natuurlijk ook nog veel shoppen in alle winkelstraatjes en uiteraard heerlijk eten. Houd er van tevoren wel rekening mee dat Rome is gebouwd op heuvels en het dus niet altijd vlak lopen is.

Boedapest

In de hoofdstad van Hongarije is altijd genoeg te zien en beleven! Niet alleen vind je in Boedapest prachtige paleizen en oude badhuizen, maar er is ook nog genoeg te doen in de Joodse wijk van de stad, waar je bijvoorbeeld wat lekkers kunt drinken. Een ander voordeel aan een uitstapje naar Boedapest is het prijsniveau, waarvoor je niet teveel kwijt zal zijn aan je citytrip. In Boedapest kan je bijvoorbeeld langs de Synagoge gaan, langs de oever van de Donau wandelen of fietsen en het Parlementsgebouw gaan bezichtigen.

Geef een antwoord